Problém s nahráváním souborů s dlouhou cestou
Michal Šuranský avatar
Autor: Michal Šuranský
Aktualizováno před více než týdnem

Nahráváte soubory do SingleCase, ať už metodou drag&drop nebo přes Uploader, nejde to a vyskakují na vás hlášky o dlouhých názvech a dlouhých cestách?

Situaci způsobuje to, že Windows má omezenou maximální délku 250 znaků na kombinaci jména souboru a cesty, kterou se přes různé složky a podsložky, dostanete až k němu.

Pokud 250 znaků překročíte, váš počítač do SingleCase v důsledku správně nepředá soubory k nahrání

Co s tím?

1. Pokud vám v cílové struktuře chybí nějaké dokumenty nebo celé složky, složky si vytvořte ručně v SingleCase a nenahrané soubory nahrajete přímo do složek, kam patří, pomocí ikony s mráčkem. V tomto řešení je bohužel nevýhoda, kterou neumíme ovlivnit, a to, že Windows může zkrátit dlouhé jméno dokumentu.

2. Pokud vám chybí nahrát obsáhlejší/složitější strukturu a máte verzi SingleCase Uploader 5.0.11 nebo vyšší, můžete použít program 7-Zip (freeware) nebo Total commander k přemístění celé struktury do SingleCase. Jak na to?

Máte program 7-Zip?

Rychlý návod:

1. Spusťte 7-Zip File Manager (Start -> 7-Zip -> 7-Zip File Manager)

2. Přesuňte se ke zdrojovým souborům a vyberte je označením

3. Stiskněte kopírování /přesun a vyberte cílové umístění

4. Potvrďte a počkejte na dokončení

Plný návod:

1. Pro spuštění 7-Zip File Manager klikněte levým tlačítkem myši na ikonu Start.

2. Po otevření nabídky Start najděte složku 7-Zip, klepnutím levého tlačítka myši ji rozbalíte a dalším klepnutím vyberte program 7-Zip File Manager.

3. Pomocí složkové struktury se přesuňte do zdrojového umístění, kde jsou soubory/složky, které chcete do SingleCase překopírovat/přesunout. Soubory/složky určené k přesunu označte klepnutím levého tlačítka myši.

Pozn.: Tlačítko vedle řádku s cestou slouží pro přechod do nadřazené složky, pro výběr více složek současně držte u klepnutí klávesu Ctrl.)

Pro zahájení kopírování / přesouvání stiskněte tlačítko Kopírovat / Přesunout.

Stiskněte tlačítko “…” vedle pole s cílovou cestou.

V okně vyberte cílové umístění a potvrďte stiskem OK.

4. Kopírování/Přesun potvrďte stisknutím OK.

Máte program Total commander, nebo podobný?

1. Otevřete program Total Commander a nalistujte si v jedné polovině okna místo, kam chcete složku zkopírovat, a na druhé si najděte soubory/složky k nahrání.

2. V programu Total Commander přesuňte soubory/složky s příliš dlouhou kombinací názvu a cesty do jejich cílové destinace - patřičné podsložky v SC Uploader, tedy tam, kde je chcete nakonec najít v SingleCase. Vyskočí vám notifikace s vypsaným celým názvem složky/souboru včetně cesty v novém umístění:

kde zvolíte možnost Ponechat vše. Tímto dostanete soubory/složky do složky SingleCase Uploader a struktura se vám následně nahraje do SingleCase. Nedojde navíc ke změně názvů souborů/složek.

Dostali jste odpověď na svou otázku?