Jak rychle najít dokument?

Tipy a triky: poslední dokumenty, fulltextové vyhledávání a logické operátory

Michal Šuranský avatar
Autor: Michal Šuranský
Aktualizováno před více než týdnem

Máte 3 rychlé cesty:

  1. Přes Poslední dokumenty. Pokud jste na dokumentu nedávno pracovali, najdete je v přehledu Poslední dokumenty na úvodní stránce SingleCase. Odsud se dá dokument rychle otevřít, zobrazit si náhled nebo se podívat na jeho historii.

  2. Pomocí fulltextového vyhledávání. V horní modré liště je vyhledávací okno, přes které můžete spustit fulltextové vyhledávání v celém systému. Aby systém nemusel prohledávat miliony dokumentů, doporučujeme kliknout na Pokročilé vyhledávání a teritorium trochu omezit. Třeba tím, že vyberete, v jakých typech dokumentů hledat, nebo přímo zúžíte pátrací akci na konkrétního Klienta nebo Spis. Vyhledávat můžete i v neaktivních Spisech, musíte to ale v Pokročilém vyhledávání výslovně zaškrtnout.

  3. Pomocí logických operátorů. Potřebujete se rychle dobrat co nejpřesnějšího výsledku? Pak použijte logické operátory. Seznam všech logických operátorů a příklady toho, jak je používat, naleznete v dalším článku Nápovědy Logické operátory? Jak být při hledání dokumentů nejefektivnější.

    Pozor 1! Náš fulltext není všemocný, takže zatím neumí hledat v naskenovaných pdf.

    Pozor 2! Samotné pořadí vyhledaných dokumentů závisí na více parametrech – zohledňujeme zejména počet výskytů hledaných slov, jejich vzájemnou blízkost i pozici v dokumentu.

Dostali jste odpověď na svou otázku?