Jak odeslat dokument?
Michal Šuranský avatar
Autor: Michal Šuranský
Aktualizováno před více než týdnem

Je několik variant, jak ze Singlecase a nebo pomocí mailového klienta odeslat dokument nebo dokumenty.

1. Přímé odeslání dokumentu

Dokument můžete zaslat příkazem z nabídky pod pravým tlačítkem myši přímo v "Dokumentech projektu/spisu". Zde si můžete vybrat jakým způsobem odeslat, buď pomocí SingleCase přes volbu "Odeslat" a nebo přes Outlook pomocí volby "Odeslat přes Outlook".

V případě, že zvolíte volbu "Odeslat" , se zprávou pracujete jako se standardním emailem, doplníte to co je třeba. Můžete přidat další dokumenty do příloh buď ze stávajícího projektu/spisu a nebo volbou "Vybrat další soubory" i z jiných projektů/spisů. Poté můžete přímo tlačítkem "ODESLAT".

Další volbou je tlačítko "ODESLAT PŘES" , zde si můžete vybrat volbu "Odeslat přes Outlook" a nebo "Odeslat přes Datovku", V těchto případech se vám otevře příslušná aplikace, kde pokračujete dále.

TIP:

Pokud chcete poslat více dokumentů z jednoho spisu, můžete tyto dokumenty postupně označit myší a při této operaci držet klávesu "ctrl" pro WIN a nebo "cmd" pro IOS. Po výběru kliknete levým tlačítkem myši a opět se vám nabídne menu s volbami "Odeslat" a nebo "Odeslat přes Outlook".

2. Přímé odeslání z Outlooku a nebo z jiného emailového klienta s připojením dokumentů

Pokud odesíláte zprávu v Outlooku či jiném e-mailovém klientu a budete chtít připojit dokument a nebo dokumenty ze SingleCase, zvolte v tomto případě z výše zmíněné nabídky příkaz "Stáhnout". I zde můžete pomocí výběru a tlačítka "ctrl" nebo "cmd" dle operačního systému můžete vybrat více dokumentů.

Stažení jednoho dokumentu nebo více dokumentů probíhá klasicky jako z kterékoli webové stránky.

V případě jednoho dokumentu se tento objeví dole v prohlížeči. Vyberete a přetáhnete do okna mailového klienta.

V případě více dokumentů se na konci se objeví okno se staženými soubory. Tyto jednoduše označíte přetáhnete do okna s rozepsanou zprávou v Outlooku či jiném mailovém klientovi.

3. Zasílání výběr odkazu na soubor

Pokud zasíláte email kolegovi, který má přístup do Singlecase, můžete využít možnost zaslání odkazu na příslušný dokument. Otevřete si nabídku na souborem pomocí levého tlačítka myši a vyberete volbu "Zkopírovat odkaz". Poté stačí tento odkaz vložit do příslušného místa pomocí kláves "ctrl+V" a nebo "cmd+V" dle vašeho operačního systému.

4. Odesílání email pomocí volby "Pošta spisu/projektu"

Máte-li již e-mail v Poště spisu,

lze na něj odpovědět tlačítky ODPOVĚDĚT či ODPOVĚDĚT VŠEM.

Dostali jste odpověď na svou otázku?